Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Obec Bellova Ves sa stala členom EURÓPSKEHO KLUBU VYNIKAJÚCO SPRAVOVANÝCH SAMOSPRÁV

GALÉRIA SÚBOR
Dátum: 12.07.2022
Autor: Obecný úrad
Obec Bellova Ves sa stala členom EURÓPSKEHO KLUBU VYNIKAJÚCO SPRAVOVANÝCH SAMOSPRÁV

Obec Bellova Ves je členom EURÓPSKEHO KLUBU VYNIKAJÚCO SPRAVOVANÝCH SAMOSPRÁV A MÔŽE POUŽÍVAŤ ZNAČKU ELoGE (European Label of Governance Excellence) – OZNAČENIE PRE VYNIKAJÚCO SPRAVOVANÉ SAMOSPRÁVY! 

Obec Bellova Ves sa stala členom EURÓPSKEHO KLUBU VYNIKAJÚCO SPRAVOVANÝCH SAMOSPRÁV A MÔŽE POUŽÍVAŤ ZNAČKU ELoGE (European Label of Governance Excellence) – OZNAČENIE PRE VYNIKAJÚCO SPRAVOVANÉ SAMOSPRÁVY!

NAJLEPŠIA SPRÁVA!
Keď si vašu každodennú mravčiu prácu všimne Rada Európy, Európska komisia, Ministerstvo vnútra SR a ostatné významné inštitúcie, dopadne to takto:

Vážení spoluobčania, milí priatelia,
s najväčšou radosťou a maximálnou hrdosťou Vám oznamujem, že NAŠA OBEC SA ZARADILA DO EURÓPSKEHO KLUBU VYNIKAJÚCO SPRAVOVANÝCH SAMOSPRÁV A MÔŽE POUŽÍVAŤ ZNAČKU ELoGE (European Label of Governance Excellence) – OZNAČENIE PRE VYNIKAJÚCO SPRAVOVANÉ SAMOSPRÁVY!

Toto ocenenie je pre obec NAJVÄČŠÍM OCENENÍM A VYZNAMENANÍM akého sa nám dostalo! Je to aj ocenenie každodennej mravčej práce, ktorú mnohokrát nie je vidieť, či každodenného vzdelávania sa.

Do tohto zaujímavého (ale aj náročného) projektu sa zapojilo viacero obcí a miest v rámci Slovenska, avšak len 7 z nich bolo úspešných a ocenených. Medzi túto sedmičku patrí aj naša obec! Hlavná idea spočívala v hodnotení výkonu samospráv v rôznych oblastiach podľa stanovených princípov a štandardov Rady Európy, čo bolo potrebné doložiť dôkazmi.

MALÁ OBEC ÚSPEŠNÁ MEDZI VEĽKÝMI MESTAMI!
Byť úspešnou a ocenenou samosprávou spolu s tak veľkými mestami, ktoré majú na rozdiel od nášho úradu na výkon ohromne veľký aparát zamestnancov, považujem ja, ale aj hodnotiaci kompetentní za maximálny úspech, čím sme boli daný za príklad pre ostatné samosprávy a osobitne pochválení expertkou Rady Európy, ktorá niektoré naše dokumenty, materiály a predpisy odporúčala za vzor pre iné samosprávy!!!

Splniť 12 štandardov a princípov (a množstvo podprincípov) určených Radou Európy popri každodennej agende, riešení rôznych situácií či problémov samosprávy a jej občanov a s neustále pribúdajúcimi povinnosťami zo strany štátu a s tým spojenou novou agendou v súbehu so sčítaním obyvateľov, domov a bytov, pandémiou Covid-19 a organizáciou testovania, krízovým riadením, utečeneckou krízou z Ukrajiny, zavedením nového systému zberu komunálneho odpadu a každodenným vysvetľovaním, s novým systémom samostatného stavebného úradu, prijímaním náročných VZN, neustálym riešením podaných podnetov na okresnej prokuratúre či polícií (obec a OZ v každom prešetrovanom prípade neporušila zákon), či vymýšľaním a realizáciou projektov v obci v prospech jej obyvateľov a podobne.. nebolo vôbec ľahké.

Slávnostné vyhodnotenie projektu ELoGE SLOVENSKO 2021, sa konalo v utorok 28. júna 2022 v Bratislave za účasti predstaviteľov Rady Európy, Európskej komisie, Ministerstva vnútra SR, Národnej platformy odborníkov, odborných a záujmových združení a participujúcich miest a obcí Slovenska.

Značku ELoGE – označenie pre vynikajúco spravované samosprávy podľa referenčných kritérií tohto európskeho programu získali v druhom ročníku tieto mestá a obce:
- Bellova Ves
- Bratislava – Staré Mesto
- Bratislava – Vrakuňa
- Dubnica nad Váhom
- Handlová
- Košice – Sídlisko Ťahanovce
- Púchov

Obec Bellova Ves sa navždy zapísala do zoznamu EURÓPSKEHO KLUBU VYNIKAJÚCO SPRAVOVANÝCH SAMOSPRÁV, A TO NÁM NIKTO NIKDY NEMÔŽE VZIAŤ!

Ďakujem veľmi pekne všetkým obyvateľom, ale aj ostatným občanom obce a poslancom obecného zastupiteľstva, ktorí sa zapojili do vypĺňania dotazníka potrebného pre hodnotenie výkonu samosprávy (jeden z podprincípov). Vážim si to. Spolu sme dokázali, že aj malá samospráva môže byť úspešná.
Tiež ďakujem za slová uznania na slávnostnom vyhodnotení kolegom starostom, primátorom, expertom Rady Európy, projektovému manažérovi Rady Európy, riaditeľke Únie miest Slovenka, štatutárke OZ Dobrý úradník, riaditeľke odboru miestnej štátnej správy Ministerstva vnútra SR a ostatným kolegom vrátane poslancov obecného zastupiteľstva a hlavnej kontrolórky obce. Vážim si to.

Ocenenie ELoGE si veľmi vážim a ďakujem zaň v mene obce, ale aj vo svojom mene. Všetká moja niekoľkoročná práca (veľa krát aj po nociach) stála za to! Som pyšná, hrdá, dojatá a vďačná.
A som spokojná!
Verím, že naša krásna obec bude postupovať aj naďalej vpred, stále je čo vylepšovať.
Dá sa to!
P.S.: Ako povedal klasik: Aj v podmienkach 20. storočia sa dá podať výkon hodný 21. storočia.

Všetkých Vás srdečne pozdravujem.


Ing. Mária Jankovičová, MBA, starostka obce

https://www.webnoviny.sk/dalsie-slovenske-mesta-a-obce-rozsiruju-europsky-klub-vynikajuco-spravovanych-samosprav-finale-projektu-eloge-slovensko-2021/

https://www.teraz.sk/slovensko/finale-projektu-eloge-slovensko-2021/644533-clanok.html

https://www.tasr.sk/ots/ots-dalsie-slovenske-mesta-a-obce-r/30792-clanok.html

https://www.facebook.com/ministerstvovnutraSR  

https://fb.watch/edjJHzf_AS/  

https://www.facebook.com/dobryuradnik/ 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
certifikát Veľkosť: 1.94 MB Formát: jpg Dátum: 12.7.2022
123_ Veľkosť: 275.2 kB Formát: jpg Dátum: 12.7.2022
DSC00851_ Veľkosť: 2.84 MB Formát: jpg Dátum: 12.7.2022
DSC00776_ Veľkosť: 1.76 MB Formát: jpg Dátum: 12.7.2022
ELOGE Veľkosť: 1.18 MB Formát: jpg Dátum: 12.7.2022
DSC00968 Veľkosť: 3.91 MB Formát: jpg Dátum: 12.7.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.