Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Seniori pozor na podvodníkov

SÚBOR
Dátum: 17.02.2021
Autor: Obecný úrad
Seniori pozor na podvodníkov

Polícia Slovenskej republiky upozorňuje na podvodníkov

Vázení seniori,

Polícia Slovenskej republiky upozorňuje na podvodníkov. Dávajte si pozor!

Podvodníci opäť ohrozujú našich starších obyvateľov. Máme informácie, že podvodníci volajú seniorom pod zámienkou, že ich blízky v nemocnici je chorý na COVID, leží v kritickom stave na COVID oddelení a potrebuje podať lieky, ktoré sú spoplatnené. Je veľmi dôležité oboznámiť seniorov, že za podanie liekov sa v nemocnici nepripláca.

Upozorňujeme, že ide o PODVOD, ktorým sa snažia podvodníci získať rýchlo peniaze.

V prípade ak našich seniorov budú kontaktovať cudzí ľudia, najskôr si treba preveriť okolnosti v rámci rodiny a potom sa obrátiť na POLÍCIU (volať na číslo 158).

Ďalej zaznamenali sme prípady, kedy podvodníci ponúkajú na predaj ochranné masky, respirátory, dezinfekčné prípravky, alebo prisľubujú dodanie účinných liekov proti chorobe Covid19. V týchto prípadoch podvodníci osobne vyhľadávajú seniorov, snažia sa dostať do bytu, či do domu a následne využijú dôverčivosť a nepozornosť seniorov a okrádajú ich. Naša staršia generácia bohužiaľ je veľmi dôverčivá, dobrosrdečná ani ich nenapadne, že podvodníci ich navštívia s tým cieľom, aby ich podviedli a okradli.

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Seniori upozornenie na podvodníkov_SK Veľkosť: 279.9 kB Formát: pdf Dátum: 17.2.2021
Seniori upozornenie na podvodníkov_HU Veľkosť: 277 kB Formát: pdf Dátum: 17.2.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.