Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prevencia má význam

Dátum: 17.03.2020
Autor: Obecný úrad
Prevencia má význam

Prevencia má význam

Prevencia ma v týchto dňoch mimoriadne význam. 

Vzhľadom na vzniknutú epidemiologickú situáciu v Slovenskej republike vyzývame obyvateľov, aby dôsledne dodržiavali preventívne opatrenia na spomalenie šírenia vírusu.

1. Znížte v tomto období kontakt s inými osobami na minimum, vyhýbajte sa skupinám osôb, dodržiavajte dôslednú osobnú hygienu a dôkladne si umývajte ruky mydlom.

2. Ak musíte ísť do prostredia s väčším počtom osôb- napríklad nákup potravín, do práce, mestskou hromadnou dopravou, nasaďte si rúško, ktoré zakrýva nos aj ústa.

3. Zbytočne v tomto období nenavštevujte so svojimi deťmi starých rodičov.

4. Ak viete o osamelej osobe, ktorá potrebuje pomoc - telefonicky kontaktujte starostu obce.

5. Ak potrebujete akútne navštíviť svojho obvodného lekára - ozvite sa mu telefonicky.

6. Ľudia, ktorí majú vládou nariadenú karanténu ju musia dodržiavať. Za nedodržanie karantény vám hrozí pokuta 1659€.

Informácia v maďarskom jazyku

Tekintettel a Szlovák Köztársaság járványügyi helyzetére, sürgetjük önöket, hogy szigorúan kövessék a jóváhagyott óvintézkedéseket a vírus terjedésének lelassítására.

1. Minimalizálják a másokkal való érintkezést ebben az időszakban, kerüljék az embercsoportokat és tartsák be a következetes személyes higiéniát, azaz alaposan mossanak kezet szappannal.

2. Ha nagyszámú emberrel kell egy környezetben lenniük - például élelmiszerüzletben, munkában, vagy tömegközlekedéssel utazva – hordjanak védőmaszkot. Ennek hiányában tegyenek egy kendőt, sálat vagy anyagdarabot, amely az orrukat és a szájukat is takarja.

3. Ebben az időszakban ne látogassák meg feleslegesen a nagyszüleiket az unokákkal, vagy személyesen.

4. Ha van tudomásuk egy magányos emberről, akinek segítségre lehet szüksége - hívják telefonon a községi vagy városi hivatalt.

5. Csak vészhelyzet esetén látogassák meg háziorvosukat. Előzetesen mindig hívják a rendelőt telefonon.

6. Azok, akik a közegészségügyi hivatal döntése alapján kötelező karanténban vannak, kötelesek betartani azt. A karantén megszegése esetén az elkövető 1659 € bírságot kaphat.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.